sobota 2. ledna 2016

Sojové plátky zapečené s tavenýrem



Zkoušela jsem veganskou obdobu kuřecího masa zapečeného se sýrem, které měl na oběd zbytek rodiny a dopadlo to moc dobře. Chutnalo dokonce i masožravcům!

Co budeme potřebovat?

  • sójové plátky
  • bujon či koření na vaření plátků (dávám sojovku, libeček, sladkou papriku, grilovací koření, pepř, chilli)
  • rostlinný sýr Tavenýr
  • cibule
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • olej
Jak na to?
  1. Plátky si uvaříme v bujonu či ve vodě s dostatečným množstvím koření. Necháme je vychladnout a pak z nich důkladně vymačkáme vodu. Vývar nevyléváme.
  2. Zapékací misku vytřeme olejem, naklademe do ní plátky, zlehka je osolíme a opepříme, poklademe na ně na měsíčky nakrájenou cibuli a nastrouhaný tavenýr. Na vrch zasypeme paprikou.
  3. Dáme péct do trouby, průběžně podléváme vývarem, který nám zbyl z vaření plátků. Zapékáme, dokud se tavenýr neroztopí a pokrm nechytne křupavou kůrčičku.


Dobrou chuť! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat