Zkoušela jsem veganskou obdobu kuřecího masa zapečeného se sýrem, které měl na oběd zbytek rodiny a dopadlo to moc dobře. Chutnalo dokonce i masožravcům!
Co budeme potřebovat?
- sójové plátky
- bujon či koření na vaření plátků (dávám sojovku, libeček, sladkou papriku, grilovací koření, pepř, chilli)
- rostlinný sýr Tavenýr
- cibule
- sůl, pepř
- sladká paprika
- olej
Jak na to?
- Plátky si uvaříme v bujonu či ve vodě s dostatečným množstvím koření. Necháme je vychladnout a pak z nich důkladně vymačkáme vodu. Vývar nevyléváme.
- Zapékací misku vytřeme olejem, naklademe do ní plátky, zlehka je osolíme a opepříme, poklademe na ně na měsíčky nakrájenou cibuli a nastrouhaný tavenýr. Na vrch zasypeme paprikou.
- Dáme péct do trouby, průběžně podléváme vývarem, který nám zbyl z vaření plátků. Zapékáme, dokud se tavenýr neroztopí a pokrm nechytne křupavou kůrčičku.
Dobrou chuť! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat