úterý 5. ledna 2016

Slepice v nouzi



Slepice v nouzi je iniciativa, která vznikla v České republice a která vychází z filozofie, že slepice není jen hloupé stvoření a stroj na vajíčka, ale má stejně jako všichni živí tvorové právo prožít kvalitní a šťastný život.

Jelikož slepice (a samozřejmě i jiná zvířata) ve velkochovech velice trpí, chtějí lidé ze Slepice v nouzi bojovat za lepší život pro ně. To se děje tak, že vykupují slepice z velkochovů a ty si pak mohou lidé adoptovat a vzít si je domů, případně je možná i virtuální adopce.
Rovněž se tato organizace snaží ukázat, že slepice není hloupá, jak si mnoho lidí myslí, ale že jsou to jedineční, citliví a inteligentní tvorové. (Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že opravdu jsou.)
Zároveň je jejich cílem spolupracovat s podobně smýšlejícím organizacemi a společně se snažit o zlepšení podmínek pro všechna hospodářská zvířata.

Ve velkochovech jsou slepice likvidovány v raném věku, hned, když přestanou splňovat normy snášení vajec. Chované doma, v kvalitních podmínkách, s dobrou stravou a bez stresu se však mohou dožít i 10 let.
Pokud se chcete dozvědět víc, pak v tomto článku na mém blogu.

Takto to nemá vypadat...

A jak tedy může člověk pomoci?
Způsobů je několik. Samozřejmě pro každého není možné, aby si domů vzal slepici. Pokud se ale člověk pro adopci opravdu rozhodne, může to udělat buď skrz organizaci nebo zajet přímo do velkochovu a slepice/slepici odkoupit tam. Jinak je možnost vypomáhat jak finančně, tak materiálně. Pro bližší info klikněte zde.

Zapojit se člověk může také jako dobrovolník a pomoci organizaci různými způsoby. Ať už je to komunikace se zájemci o adopci a s velkochovy, grafické práce, jednání se sponzory, organizace předávky,...Lidé ze Slepice v nouzi ocení každou pomoc. Bližší info

Můžete si také zakoupit výrobky jako jsou placky, knihu či ceduli na plot. Výtěžek jde samozřejmě na podporu slepiček. Výrobky naleznete zde.



Pokud vás tedy tato iniciativa zaujala a chtěli byste se dozvědět více či případně pomoct, naleznete informace na oficiálních stránkách nebo na stránkách na Facebooku.




Žádné komentáře:

Okomentovat