Tento recept můžete nalézt i na krabici pekingských nudliček, takže pokud je kupujete, je možné, že už jste jej vyzkoušeli, ale pokud ne, alespoň vás můj příspěvek k jejich koupi inspiruje a zkusíte si toto opravdu výborné jídlo uvařit! :)
Soté se výhodně hodí k rýži, či bulguru, moje nejoblíbenější příloha jsou však topinky (jsem topinková :-D)
Co budeme potřebovat? (2-3 osoby)
- krabici pekingských nudliček (80 gramů)
- 1 cibule
- 1 rajče
- půl červené papriky
- kousek pórku
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 2 sterilované okurky
- rostlinná smetana
- sójová omáčka
- škrob
- pepř, třtinový cukr
- olej
Jak na to?
- Nudličky uvaříme podle návodu. Po vychladnutí z nich vymačkáme (POŘÁDNĚ) vodu a na cibulce opečeme na oleji. Když začnou chytat takovou tmavou kůrčičku, je to to pravé.
- Následně přidáme protlak, nakrájená rajčata, papriku, pórek a sterilované okurky.
- Z 1 dl vody, 2 lžic sójové omáčky, půl lžičky škrobu a půl lžičky cukru vytvoříme zálivku.
- Směs zalijeme zálivkou a cca 1 dl smetany. Následně dusíme, dokud nebude zelenina měkká.
Žádné komentáře:
Okomentovat