pátek 3. července 2015

Soté z pekingských nudliček



Tento recept můžete nalézt i na krabici pekingských nudliček, takže pokud je kupujete, je možné, že už jste jej vyzkoušeli, ale pokud ne, alespoň vás můj příspěvek k jejich koupi inspiruje a zkusíte si toto opravdu výborné jídlo uvařit! :)

Soté se výhodně hodí k rýži, či bulguru, moje nejoblíbenější příloha jsou však topinky (jsem topinková :-D)

Co budeme potřebovat? (2-3 osoby)


  • krabici pekingských nudliček (80 gramů)
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • půl červené papriky
  • kousek pórku
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 2 sterilované okurky
  • rostlinná smetana
  • sójová omáčka
  • škrob
  • pepř, třtinový cukr
  • olej


Jak na to?

  1. Nudličky uvaříme podle návodu. Po vychladnutí z nich vymačkáme (POŘÁDNĚ) vodu a na cibulce opečeme na oleji. Když začnou chytat takovou tmavou kůrčičku, je to to pravé. 
  2. Následně přidáme protlak, nakrájená rajčata, papriku, pórek a sterilované okurky. 
  3. Z 1 dl vody, 2 lžic sójové omáčky, půl lžičky škrobu a půl lžičky cukru vytvoříme zálivku.
  4. Směs zalijeme zálivkou a cca 1 dl smetany. Následně dusíme, dokud nebude zelenina měkká. 


Dobrou chuť! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat