Co budeme potřebovat? (2 porce)
- lilek (1 malý nebo půl velkého)
- 4 žampiony
- hrst nesolených arašídů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- zázvor (čerstvý nebo mletý)
- sójová omáčka
- sladká chilli omáčka
- lžičku třtinového cukru
- solamyl
- olej
- pepř, sůl
Jak na to?
- Nejprve si nakrájíme lilek na kostičky, pořádně posolíme a necháme na 15 minut tzv. vypotit. Lilek tak vypustí vodu, která je hořká, je to důležitý krok, tak se na to nevykašlete :)
- Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, a případě i zázvor (tenký plátek). Pokud nemáte čerstvý, použijte v průběhu vaření sypaný. Dále si nakrájíme žampiony.
- Na oleji osmahneme cibulku s česnekem a zázvorem, pak přidáme žampiony a lilek, ze kterého jsme slili vodu, jež se nám z něj "vypotila".
- Podlijeme 1 deci vody, přidáme dvě lžíce sójové omáčky, chilli omáčku podle chuti, cukr, pepř a sůl (se solí to raději nepřeháníme, slaný je lilek i sójovka). Přidáme arašídy a dusíme, dokud vše nezměkne.
- Nakonec opatrně vmícháme lžíci solamylu, aby se nám pokrm zahustil a máme hotovo.
- Podáváme nejlépe s rýží.
před dušením...
...po dušení....
...hotovo :) Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat