Takže začneme.
Jako první byly lívance na snídani. K těm jsem se odhodlávala už dlouho, ale pořád se k nim nemohla dokopat, protože jsem nikdy nic ve stylu lívanců a palačinek nedělala a bála jsem se, že se to rozpadne, připálí a bůhví co ještě :-D No ale nestalo se tak a já jsem si dnes ráno moc pochutnala.
Na 4 lívance (o průměru tak 10 cm), tzn. porce pro 1 osobu, budeme potřebovat:
- půl hrnku hladké mouky
- lžíce kypřícího prášku
- 2 lžičky třtinového cukru
- půl hrnku rostlinného mléka
- lžíce rostlinného oleje
- špetka soli
- ovoce (nemusí být)
Jak na to?
- Smícháme mouku, kypřící prášek, cukr a sůl
- Do směsi přidáme mléko a olej, případně ovoce (já jsem dávala na malé kostičky nakrájené jablko, ale může být opravdu cokoli) a vše důkladně promícháme
- Pánev rozehřejeme na střední stupeň, nabereme těsto naběračkou a vlijeme jej doprostřed pánve.
- Lívanec se začne zatahovat, na jeho povrchu se objeví bublinky. Až vymizí tekutá část a lívanec ztuhne tak, aby šel otočit, otočíme jej a opečeme i z druhé strany.
K lívancům se hodí cokoli: od čerstvého ovoce, po marmeládu po jogurt. Můžete je jíst i na ryze americký způsob, tzn. přelité javorovým sirupem. Já nejsem zrovna milovník extra sladkého jídla, takže si je příště dám spíše s tím jogurtem, který je do kysela, nicméně dnes jsem si je dala s banánovým pyré, které jsem připravila z rozmačkaného banánu s trochou sojového mléka do přisypala jsem trochu kokosu. Pokud máte rádi sladké, pak to bude pro vás ideál :)
Žádné komentáře:
Okomentovat