Já jsem se nechala inspirovat receptem z jedné německé veganské stránky a jeden takový eintopf vyzkoušela uvařit. Není to nic, co by člověku vyrazilo dech svou jedinečností, nicméně se jedná o dost chutné, voňavé a syté jídlo, které navíc příjemně zahřeje díky koření, které je v něm použito. Ozvláštněno je pak přidáním arašídového másla.
Co budeme potřebovat? (2 porce)
- čtvrt hlávky bílého zelí nebo kapusty, nahrubo nasekané
- 1 mrkev
- půl červené papriky
- půl konzervy kukuřice nebo fazolí, nebo jakkoli namíchané podle chuti
- půl cibule
- 2 lžíce arašídového másla
- 125 ml pasírovaných rajčat
- 125 ml vývaru
- tymián, římský kmín, kajenský pepř / chilli, sůl
- olej
Jak na to?
- Nakrájíme si cibuli na drobno, papriku na kostičky, mrkev na kolečka a zelí či kapustu (já použila zelí) nahrubo.
- Na oleji orestujeme cibuli s paprikou, přidáme půl lžičky římského kmínu a čtvrt lžičky kajenského pepře. Zarestujeme, zalijeme vývarem a rajčaty, přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, půl lžičky tymiánu, vmícháme arašídové máslo a posolíme. Vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- Ke konci vmícháme fazole a kukuřici, necháme ještě chvilku povařit, ochutnáme, dochutíme a podáváme :)
- Jako přílohu jsem zvolila nejprve rýži, pak žitný chléb a bramboráky. Za mne chléb a bramboráky nejlepší :)
Žádné komentáře:
Okomentovat