čtvrtek 4. února 2016

Celebrity pomáhají: Leonardo DiCaprio a Moby

Leonardo DiCaprio



Známý herec Leonardo DiCaprio se rozhodl zapojit do boje proti palmovému oleji, jehož produkce katastrofálně devastuje planetu a má za následek smrt mnoha živočišných druhů.
Herec se o problematiku životního prostředí zabývá už delší dobu a i když na Oscara stále čeká, dostal ocenění Crystal Awards, které se uděluje celebritám, kteří se podílejí na záchraně naší planety a jejích obyvatel.
Při předávání ceny Leonardo prohlásil: "Jednoduše si nemůžeme dovolit umožnit chamtivosti uhelných, ropných a plynových průmyslů, aby rozhodovali o budoucnosti lidstva. Ony subjekty s finančními zájmy v přetrvávání tohoto ničivého systému popíraly a dokonce kryly důkazy o změnách klimatu."
Není to poprvé, co DiCaprio zdůraznil, že je potřeba, abychom to byli právě my sami, kdo převezmeme zodpovědnost za naši planetu. A nezůstává jen u slov. Jeho nadace poskytne 15 milionů dolarů na ochranu životního prostředí, a to především na ochranu deštných pralesů na Sumatře, které zpustošilo pěstování palmy olejné k získávání palmového oleje.

Moby



Pozadu nezůstává ani zpěvák Moby, který otevřel veganskou restauraci a celý výtěžek z ní poputuje na charitu pro zvířata. Jeho restaurace se nazývá Little Pine a nachází se v Los Angeles. 
On sám je veganem už úctyhodných 27 let. K založení restaurace říká: "Otevření Little Pine nikdy nemělo být konvenční podnikatelskou snahou. Chtěl jsem jen představit veganství ve skutečně pozitivním světle a také podpořit organizace zabývající se ochranou zvířat, které odvádějí tak pozoruhodnou práci." A na otázku, proč vůbec zakládat restauraci odpovídá: "Pro mě je to možnost spojit věci, na kterých mi záleží: bio potraviny, sounáležitost, veganství, architektura a design, a všechny je představit na jednom místě."
Výtěžek putuje konkrétně organizacím jako např. The Humane Society, Farm Sanctuary, Sea Shepard, PETA nebo Animal Legal Defense Fund. 

Žádné komentáře:

Okomentovat