neděle 21. června 2015

Fazolová směs k rýži a fazolový guláš se seitanem

Dnes Vám přináším dva recepty, které jsou velmi rychlé na přípravu, přitom však chutné, dobře zasytí a dodají potřebné živiny.
Jakožto hlavní ingredience nám poslouží fazole, ať už uvařené doma nebo pro ještě rychlejší a snadnější přípravu fazole konzervované.
Recepty jsou téměř totožné, jen do guláše budete potřebovat o něco více ingrediencí a více Vás zasytí.

Fazolová směs


Co budeme potřebovat? (2 porce)
  • konzervu fazolí nebo cca hrnek fazolí uvařených
  • 2 rajčata
  • červená paprika (stačí půlka)
  • rajský protlak
  • menší cibule
  • pórek
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • adžika
  • olej


Jak na to?
  1. Uvaříme fazole nebo otevřeme konzervu (hh :-D). 
  2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a kousek na kolečka nakrájeného pórku. Pak přidáme nakrájená rajčata a papriku na kostičky, lžíci protlaku a fazole. Přidáme chilli a adžiku podle chuti, pepř a sůl. Necháme čtvrt hodiny dusit.
  3. Ke konci přidáme prolisované 2 stroužky česneku a případně dochutíme kořením.
  4. Podáváme s rýží.

Fazolový guláš


Co budeme potřebovat?

  • fazole (překvapivě) - množství jako v předchozím receptu
  • seitan (nebo třeba sójové párky)
  • 2 střední předvařené brambory
  • rajčatový protlak
  • kousek červené papriky
  • stroužek česneku
  • malá cibule
  • majoránku
  • sladkou papriku
  • pepř
  • sůl
  • chilli
  • hrašku k zahuštění
  • olej



Jak na to?

  1. Na oleji osmažíme cibuli na drobno, zasypeme lžící sladké papriky, pár vteřin orestujeme a přidáme fazole a na kostičky nakrájenou papriku.
  2. Dolijeme 250 ml vody, přidáme na nudličky nakrájený seitan, nakrájené předvařené brambory, 2 lžíce protlaku, česnek a ochutíme majoránkou, pepřem, chilli a solí. Vaříme cca 15 minut.
  3. Zahustíme lžící hrašky rozmíchané ve troše vody.  

Dobrou chuť :)


Žádné komentáře:

Okomentovat