Dneska jsem se hecla a rozhodla jsem se uvařit trošku propracovanější jídlo (fakt jenom trošku :-D) a vrhla se na segedín bez masa. Překvapivě se povedl na jedničku (s hvězdičkou možná), takže až někdo bude chtít po mě něco uvařit, asi vím, s čím se vytasím :-D
A tady už máme recept:
Co budete potřebovat cca pro 2 osoby:
- kysané zelí 250 g
- sójové kostky 50 g (nebo seitan, možná i robi by bylo fajn)
- 1 cibule
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- sladkou a pálivou papriku (nebo pár kapek chilli)
- mouka
- lahůdkové droždí (lze vynechat)
- rostlinné mléko
- zeleninový bujon
- česnek - jak máte rádi, já jsme dala 1 stroužek
Jak na to?
- Sójové kostky uvaříme podle návodu, slijeme a vymačkáme přebytečnou vodu
- Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme kostky, ještě chvíli restujeme, poté zasypeme kořením: půl lžičky sladké papriky, pálivou papriku podle chuti, sůl, pepř, půl lžičky drceného kmínu a poprášíme moukou
- Zalijeme zeleninovým vývarem (nepřeženeme, ať z toho není polívka), dusíme 15 minut
- Poté přidáme propláchnuté zelí, utřený česnek, lahůdkové droždí (cpu ho všude, vy nemusíte :-D) a ještě chvilku povaříme
- nakonec přilijeme trošku rostlinného mléka nebo rostlinné smetany na zjemnění
- podáváme s knedlíkem
Žádné komentáře:
Okomentovat