úterý 24. února 2015

Vege segedínský guláš




Dneska jsem se hecla a rozhodla jsem se uvařit trošku propracovanější jídlo (fakt jenom trošku :-D) a vrhla se na segedín bez masa. Překvapivě se povedl na jedničku (s hvězdičkou možná), takže až někdo bude chtít po mě něco uvařit, asi vím, s čím se vytasím :-D
A tady už máme recept:

Co budete potřebovat cca pro 2 osoby:

  • kysané zelí 250 g
  • sójové kostky 50 g (nebo seitan, možná i robi by bylo fajn)
  • 1 cibule
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • sladkou a pálivou papriku (nebo pár kapek chilli)
  • mouka
  • lahůdkové droždí (lze vynechat)
  • rostlinné mléko
  • zeleninový bujon
  • česnek - jak máte rádi, já jsme dala 1 stroužek

Jak na to?
  1. Sójové kostky uvaříme podle návodu, slijeme a vymačkáme přebytečnou vodu
  2. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme kostky, ještě chvíli restujeme, poté zasypeme kořením: půl lžičky sladké papriky, pálivou papriku podle chuti, sůl, pepř, půl lžičky drceného kmínu a poprášíme moukou
  3. Zalijeme zeleninovým vývarem (nepřeženeme, ať z toho není polívka), dusíme 15 minut
  4. Poté přidáme propláchnuté zelí, utřený česnek, lahůdkové droždí (cpu ho všude, vy nemusíte :-D) a ještě chvilku povaříme
  5. nakonec přilijeme trošku rostlinného mléka nebo rostlinné smetany na zjemnění
  6. podáváme s knedlíkem

Žádné komentáře:

Okomentovat