úterý 23. prosince 2014

Veselé Vánoce bez krutosti





Moji milí čtenáři, 
chtěla bych Vám popřát pěkné Vánoce a příjemné prožití vánočních svátůu a samozřejmě také hodně štěstí do nového roku (chmpf, prostě takové to klišé, které se přeje každý rok).

Zároveň bych Vás chtěla poprosit, abyste si v celém tom shonu našli chvilku na to, abyste si sedli a zamysleli se, zda všichni tvorové na této planetě mají možnost být na Vánoce šťastní a jestli je správné, že se štěstí přeje ve většině případů jen lidem a na ostatní tvory se myslí málo.
Nekonzumujte zaslepeně živočišné produkty, neberte supermarkety útokem a nekupujte tuny masa, hektolitry mléka a plata vajec. Zatímco vy si užíváte pohodu a vánoční obžerství, někde tam venku trpí miliony zvířat v chladných staveních bez jediné naděje na lepší zítřky, jejichž jediným osudem je smrt. Prosím, uvažujte, zda-li to tak opravdu musí být. Ano, hraju na Vaše city, protože o Vánocích je prý každý na měkko...nemyslete jen na svoje blaho. Nezabíjejte kapry, vždyť tady nejsou jen pro naše chtivé žaludky...

A až budete slavit Silvestra, zamyslete se nad tím, jestli je potřeba odpalovat hlasité petardy a děsit tak zvířata...
Žijte tak, abyste se nemuseli stydět za to, že jste lidmi...Žijte tak, abyste brali ohledy na vše živé na této planetě, jelikož vše živé je tady s námi a ne pro nás...
Do nového roku Vám nepřeju jen hodně štěstí, zdraví a lásky...Přeji Vám také soucit a moudrost, protože toho je také třeba.

Děkuji Vám!

Žádné komentáře:

Okomentovat