čtvrtek 9. dubna 2015

Březnové reflexe

Zdravím!!
Protože jsem nemocná a nechce se mi ani učit ani psát bakalářku, řekla jsem si, že bych mohla zase něčím přispět na blog a to něčím hezkým a pozitivním :)

I když jsem tyhle "reflexe" chtěla psát pravidelně, tak jsem napsala jen prosincové a až po třech měsících jdu napsat další, mezitím se ale v mém životě neudálo nic důležitého, co by stálo za zmínku.

Ale teď jsem se rozhodla napsat o útulku a o pejscích, kteří nám v uplynulém období "prošli rukama" a o dobrých koncích, které je potkaly.

Přeji příjemné čtení a držte palce i ostatním útulkáčkům, ať je štěstí na jejich straně a najdou si hodné majitele!

Madonna


Asi 12letá fenka německého ovčáka, která ve svém životě hodně zkusila. Do útulku byla přijata podvyživená, s obrovskými boláky na zádech, které byly způsobeny akutním zablešením. Následovala asi dvouměsíční léčba, která zahrnovala samozřejmě odblešení, vykrmování a následně musely být boláky ze zad operativně odstraněny, protože se nechtěly hojit.
Ze začátku byla Madonnka hodně skleslá, nechtěla moc jíst a bylo na ní vidět, jak je smutná. Po čase se však začala po psychické stránce zlepšovat, byla veselejší a více ji bavily procházky. A nakonec se stalo neuvěřitelné: našla nový domov a přestěhovala se až k Praze :)
Moc jí přeju, aby už nikdy nemusel strádat a strávila klidné stáří v milující rodině :)

Tady můžete vidět, jak moc vyhublá Madonna byla

na vyšetření boláků


A Madonna dnes...skoro bych ji nepoznala :)

Čert

Pejsek z bahenního pekla. Žil v naprosto nevyhovujících podmínkách, ve výběhu plného bahna a výkalů, s prázdnými plesnivými kastroly na jídlo a polorozpadlou boudou. A takto žil přes 4 roky. Nejhorší na tom všem je, že sousedé věděli, že tam pejsek v takovýchto podmínkách žije, ale nikdo se neobtěžoval obětovat pět minut svého života, aby mu zavolali pomoc.
V útulku se bohužel zjistilo, že mu nejspíše někdo ubližoval, protože se bál lidské ruky a nenechal na sebe sáhnout. Ne že by byl agresivní, prostě měl hrozný strach. Když jsem měla službu, jen ležel ve svém kotci a byl na něm vidět neskutečný strach a smutek. Pak ale uviděl nabízený piškotek a přišel si pro něj. Tak jsme se trochu sblížili, pustila jsem jej i ven, ale neodvážila jsem se ho hladit, ani nic podobného, spíše jsem čekala, až přijde sám. Piškotky mu ale moc chutnaly a snad i na chvilku zapomněl na svůj strach, běhal za nimi a taky si i zavrtěl ocáskem. A právě pro tyto chvíle chodím do útulku, protože mě to naplňuje neskutečně silnou pozitivní energií :) Když vidím ty pokroky a šťastné konce, díkybohu končí drtivá většina příběhů šťastně. 
No a asi po týdnu se Janě, útulkové kolegyni a naší "vrchní pečovatelce", podařilo Čertíkovi nasadit vodítko a jít s ním ven a dnes jsem viděla nádherné fotky, jak Čertík nosí míček a nechá se dokonce i pohladit :) That made my day!! Už se těším na svou další službu v útulku :)

Čertovo luxusní obydlí
v útulku 
už na procházce :)
nosíme míček :)

Andy

Andy je podobný případ jako Madonna. Majitelce byl odebrán z důvodu zanedbání péče, taky byl zamořen blechami, narozdíl od Madonny měl však nadváhu a to takovou, že se skoro nehýbal a když ležel, dělaly se mu proleženiny. K nám byl dovezen na poslední chvíli, bez chuti žít, zlomený a smutný. Následovala složitá a bolestivá léčba, ale i Andy se z toho všeho dostal, zhubl, narostla mu nová srst a začíná být veselejší a přátelštější. Je z něho úplný model, nádherný hovawart :) Miluje pískací hračky a procházky, na kterých teda docela dost tahá, ale nedivím se mu, v útulku už je docela dlouho a kotec mu nesvědčí. Bohužel zájemců o něj z neznámých důvodů moc není. 
Omlouvám se za první fotky, možná nejsou pro citlivé žaludky, tak snad vás moc neznechutím. Na dalších však uvidíte už jen neuvěřitelnou proměnu :)

díry, které Andymu do kůže vyžraly blechy
po týdnu léčby
po 14 dnech
a po měsíci, rány zahojeny a dorůstá nová srst
na zimní procházce
A Andy v současnosti, je nádherný :) bohužel však stále v útulku...

Tina se štěňátky

Tinušku jsem neviděla osobně, ale i tak...Někdo ji nechal v tašce ležet před veterinou i s jejími dvoutýdenními štěňátky..:( Byla smutná, zdeptaná ze ztráty majitele a změny prostředí, také se bála o svá štěňátka. Pokud vím, tak už je teď na tom také lépe, štěňátka už začínají baštit a lidé si je můžou zamluvit. 
smutná Tinuška
její miminka...4 pejsci a 1 fenečka
a už baštíme :)

Bohoušek

A naposledy tento pejsek, jehož příběh sice neznám, protože jej našli někde pobíhat a byl odchycen, ale je to můj velký oblíbenec a velké zlatíčko s dobrým srdíčkem :) Je neskutečně hodný, mazlivý, citlivý a pozorný, na procházkách netahá. Jen zavřený v útulku je hrozně nešťastný, potřebuje neustály kontakt s člověkem a samotu těžce nese. Jakoby se bál, že ho zase někdo opustí...

takové strašidýlko roztomilé :-D

hahaaa klacíky jsou prostě best :)
a nakonec ehm...Bohoušek a já :-D v útulku holt nebývám za krasavici, ale co na tom záleží

To by bylo tak zhruba vše, nejsou to jediní pejsci, kteří se za poslední dobu v útulku ocitli, ale kdybych tady měla vypisovat všechny, strávila bych nad tím asi celý den :-D
Takže pokud máte zájem a chcete se podívat, kdo se aktuálně v útulku nachází, včetně koček (podotýkám, že útulek je zaměřen především na kočky), klikněte zde

Děkuji za přečtení, snad se článek líbil :)


Žádné komentáře:

Okomentovat