neděle 15. února 2015

Situace na Ukrajině se netýká jen lidí

Jistě většina z Vás, kteří sledují média, ví, jaká situace teď panuje na Ukrajině a jak těžké chvíle zažívají její obyvatelé. Všude se však mluví (jako vždy) jen o lidech. Ti však nejsou jediní, kteří přicházejí o domovy, trpí hlady a nedostatkem nebo jsou zranění. Ačkoli o tom nikde neslyšíme, protože zvířecí životy jsou zřejmě považovány za méně důležité než ty lidské a nestojí ani za zmínku, vyhrocenou situací na Ukrajině trpí pochopitelně i zvířata.

Proto tamní psí útulek Friend žádá o pomoc. Válečná zóna se rozšiřuje a přibývá psů, jež jsou zranění a bez domova. Útulek samozřejmě dělá vše, co je v jeho silách, ale kapacitně není schopen pobrat tolik zvířat, kolik by chtěl.


Jak můžete pomoci?

  • Finančně. Každá koruna se hodí. Zájemců o psy není moc, ale jsou, bohužel náklady za převoz psů do zahraničí jsou vysoké (až 100 Euro za pejska)
  • Adopcí. Adoptujte pejsky nebo jim poskytněte alespoň dočasnou péči. Pejskové jsou očkovaní, čipovaní a kastrovaní. 
  • Sdílením a šířením informací
  • Převozem pejsků po ČR/SR
bližší informace na: novakova.v@centrum.cz nebo na Facebooku

Číslo účtu, kam můžete posílat peníze: 2800485041/2010, variabilní symbol: 77777. Jedná se o účet Nadačního fondu Psí naděje, který peníze dále předá ukrajinskému útulku.


Několik pejsků už našlo svůj domov v ČR, přesto je situace nadále kritická. Pejskové jsou všichni nádherní, pokud si je chcete prohlédnout, navštivte FB stránku.
Prosím, nebuďte lhostejní a nezavírejte před tím oči. Tohle se děje právě teď, nespočet ukrajinských psů a samozřejmě i dalších zvířat teď trpí, jsou smutní, zranění, je jim zima a neví, co se s nimi děje. Vžijte se do nich a nedovolte, aby lidské konflikty poznamenaly ty nejnevinnější. 


2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. není to "jen" 100 korun, každá pomoc se hodí a kdyby každý člověk těch 100 korun přihodil, určitě by se dala dohromady částka, která by určitě nebyla zanedbatelná ;) Takže díky za takové lidi, jako jsi ty :-*

    OdpovědětVymazat