středa 24. září 2014

Wildcat Sanctuary

Už jsem vám tady na blogu psala o Farm Sanctuary, Statku naděje a podobných zřízení, dnes jsem se rozhodla napsat ještě o jedné podobné neziskové organizaci, která si klade za cíl poskytnout azyl divokým kočkovitým šelmám. Kočkovité šelmy zachráněné ze zajetí a špatných podmínek jsou chovány v přírodní rezervaci v Minnesotě (USA), kde je o ně dobře postaráno.



Jako každá nezisková organizace funguje Wildcat Sanctuary jen díky darům a dotacím, je rovněž možné zakoupit dárkové předměty z jejich obchůdku nebo sponzorovat některou "číču". Odmítají otevřít azyl pro veřejnost, jelikož se vystavování zvířat neslučuje s jejich filosofií. Nemohou však také vypustit své svěřence do volné přírody, jelikož by v ní buď nebyli schopni přežít nebo třeba ani není kam.

V rezervaci Wildcat Sanctuary momentálně žije (pokud jsem správně počítala) 8 tygrů, 3 lvi, 2 leopardi a 1 jaguár. Dále spoustu menších kočkovitých šelem jako jsou rysové, karakalové, servalové a pumy, kočky bengálské a dvě kočky domácí :)

OFICIÁLNÍ STRÁNKY

Pár obyvatel na ukázku:

Layla, tygřice chovaná původně jako domácí mazlíček, oblíbená u zaměstnaců


Henry a Haley, pumy. Haley byla nalezena jako opuštěné koťátko v divočině, neměla ještě ani otevřené oči. Ve stejnou dobu přišel do WS také Henry a protože byli stejně staří, byli vychováváni společně a dnes jsou nerozlučnými přáteli.


Shanti Deva, lvice zachráněná spolu s dalšími lvy ze zábavního parku předvádějící kočkovité šelmy.


Řeknu vám, kdybych žila v Americe, okamžitě tam jdu pracovat jako dobrovolník, protože kočky a kočkovité šelmy všeobecně jsou moje nejoblíbenější zvířata.


Žádné komentáře:

Okomentovat