středa 6. srpna 2014

Nedokážete zabít zvíře? Tak nejezte maso!

Na stránkách g.cz jsem narazila na tento velmi zajímavý článek, který nutí k zamyšlení nad tím, proč více neuvažujeme nad tím, CO vlastně jíme, když jíme maso.
Jedna ze zajímavých myšlenek: Každý rok je jen kvůli naší mlsné hubě zabito skoro 150 milionů zvířat. To je patnáct zvířecích životů ročně na každého Čecha – tedy zhruba pětadvacetkrát víc, než bylo za druhé světové války zavražděno Židů.
Uvažujeme nad něčím takovým, když si dopřáváme maso? Drtivá většina lidí asi ne...

Dále se ve článku píše o tom, jak řetězec Makro šokoval tím, jak dal místo zpracovaného masa do prodeje těla mrtvých selátek zatavených do folie. Nakupující to znechutilo a stěžovali si, jak je to otřesný pohled. Makro se tím však jen snažilo otevřít lidem oči a uvědomit si, že selátko je naprosto to samé, jako již naporcované maso. Tady lze dobře vidět, jak jsou lidé pokrytečtí a nechtějí vědět, co přesně se skrývá za chutným steakem na jejich talíři.

O to zajímavější je navíc přečíst si diskuzi pod článkem. Já ji ani nedočetla, bylo mi zle z některých zlých a hloupých lidí, kteří reagovali stylem "Tak si to maso nežerte, když nechcete, ale přestaňte psát tyhle moralizující články". Takovým bohužel úplně unikl smysl tohoto článku, který poukazuje na nehumánní zacházení se zvířaty, na to, jak je člověk pokrytecký v tom, že chce jíst maso, ale na zabíjení zvířete se nedokáže ani podívat, natož ho sám provést.

Uff, tohle mě teda docela zvedá ze židle...


Žádné komentáře:

Okomentovat